Voor iedere opdracht, klein of groot, hanteren we hetzelfde werkproces. Om het overzichtelijk te maken voor onszelf en voor de klant hebben we dit werkproces opgedeeld in vijf verschillende fases. Op deze manier houden we de controle op ieder moment en waarborgen we de kwaliteit van onze (eind)producten.
Fase 1: Verkoop en productieleiding
Nadat we een opdracht hebben binnengekregen, gaan we met elkaar om tafel. We besluiten samen hoe we het gaan aanpakken. Bij het vastleggen van het werkproces houden we altijd rekening met de normering en toleranties, de eisen en wensen van de klant en de eisen van de classificatiebureaus. We noteren alle specificaties en besluiten hoe we de opdracht het beste kunnen uitvoeren. We willen onze klanten namelijk zo goed mogelijk bedienen en producten van de hoogste kwaliteit leveren.
Fase 2: Werkvoorbereiding en inkoop
Tijdens deze fase ontvangen we de tekeningen van de opdrachtgever of gaan zelf achter de tekentafel zitten. De tekeningen worden vrijgegeven voor productie nadat deze nagekeken zijn. Daarna doen we de juiste bestellingen. Tijdens dit proces overleggen we veel. Omdat we ons allemaal in één pand bevinden, werken we op een efficiënte wijze samen. We doorlopen het gehele pakket en markeren het buigwerk. We verwerken de juiste coördinaten in het T-project-systeem en stellen de zaag-, stuts-, T-drill- en materiaallijsten op. Ook maken we, indien er een NDE (non destructive examination) op het laswerk is vereist, een lijst met de lasnummers.
Fase 3: Voorbewerking en verspaning
Bij de afdeling voorbewerking en verspaning wordt er gezaagd, gebogen en maken we gebruik van de T-drill. Ook worden de assen, bussen en ringen gedraaid en/of gefreesd. Is het ijzer ruw? Dan bewerken we deze tot een mooie flens.
Fase 4: Fitten en lassen
De pijpfitters en lassers gaan aan de slag en ook is er inmiddels een WPS (lasmethodebeschrijving) opgesteld. De gezaagde en gebogen buizen worden met fitdelen samengesteld (gefit). Nu kan het pijpstuk naar de lasser. Tijdens dit proces vinden er de nodige tussencontroles plaats.
Eindcontrole
In de afrondende fase vinden de laatste controles plaats. We controleren onder andere de maatvoering van het leidingwerk. Dit doen we aan de hand van een tekening en de gestelde normeringen. Is alles correct? Dan zetten we een stempel en een handtekening op de tekening. Daarna volgt de lasinspectie. Ook deze wordt afgetekend. Zo kunnen we altijd nagaan of alle controles zijn uitgevoerd. Dan is het eindelijk tijd voor de laatste stap: het product overdragen aan een tevreden klant.
© 2020 Impas - Ontwikkeld door VrijdagOnline.